Trolejbusy v Praze

 

 

 

 

Trolejbusy v Praze dříve

 

Trolejbusy jinde

 

Návrat trolejbusů do Prahy

 

Kolejová doprava

 

Dění v Praze a okolí

 

Web

 

Kontaktní informace

www.trolejbusyvpraze.net

Vytváří:   
Antar       
od roku 2007 

mail:  
antar@trolejbusyvpraze.net

 

 

 

 

Technické informace

Kliknutím na červenožluté záhlaví
"Trolejbusy v Praze"
se vždy dostanete na úvodní stranu.

 

 

 

 

Externí odkazy

 

 

 

Trolejbusové události v Praze



 

Trolejbusový den v Praze se Škodou 8 Tr na lince 58

14. 10. 2018

 

V neděli 14. 10. 2018 se v Prosecké ulici uskutečnila oslava 1. výročí obnovení provozu trolejbusů v Praze. Tentokrát padla volba na muzejní trolejbus Škoda 8 Tr číslo 494, exponát muzea MHD ve Střešovicích, který se do té doby na obnovenou proseckou trolejbusovou trať nepodíval, narozdíl od svého robustnějšího kolegy T 400.

Provoz byl organizován tak, že trolejbus byl pomocí tahače dopraven z vozovny Střešovice na začátek troleje v Prosecké ulici před zastávkou Kundratka, kde po nezbytných úkonech provedl vlastní silou jízdu pod číslem 58 s cestujícími pod trolejí do zastávky Kelerka. Tam cestující vystoupili, trolejbus byl odpojen od trolejí a připojen za tahač. Souprava se odjela otočit na kruhový objezd do Letňan a zhruba po 15 minutách se vrátila zpět pod trolej do zastávky Kelerka, kde byl umožněn nástup cestujících a jízda vlastní silou zpět do zastávky Kundratka. Pak byl trolejbus opět otočen pomocí tahače do protisměru na začátek troleje v Prosecké a připraven pro další kolo. Uskutečnilo se celkem 5 jízd pro veřejnost, jimž předcházela víceméně pokusná a zkušební jízda pro zvané. Historický trolejbus řídil Ladislav Podivín. Pro jízdy byl sestaven zvláštní jízdní řád.  Více prozradí fotogalerie:

 










 

Po dobu akce byl přerušen provoz s cestujícími na pravidelné pokusné trolejbusové lince 58 s vozem Škoda 30 Tr SOR, nicméně tento trolejbus byl nadále na trati k vidění a byl toho dne využit pro zácvik nových adeptů na řidiče trolejbusů.

 

Poslední aktualizace 15. 10. 2018.

NAHORU